Assortiment

Ons aanbod wordt bijna elke week uitgebreid

Niks mis met een plakje Hollandse kaas! Soms is het echter leuk om uw gasten eens iets anders dan anders aan te bieden. Een mooie Raclette, Roquefort, Gorgonzola of brie bijvoorbeeld. De ene kaas is nog mooier dan de andere. De smaken, geuren en combinaties zijn eindeloos!

Een kleine selectie uit ons ruime en unieke aanbod verse kazen. Neem contact met ons op als u specifieke wensen of vragen heeft, wij denken graag met u mee.

assortiment kaas
FiliusKaas-plattelandkaas-Goudse-Jong-Belegen-Kaas-gesneden

Plattelandkaas Goudse Jong Belegen plakken

Heerlijke Goudse Jong Belegen kaas in plakken. Onze Plattelandkaas Goudse Jong Belegen is voor honderd procent gemaakt van weidemelk. Dit betekent dat de melk afkomstig is van koeien die van het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen.

FiliusKaas-plattelandkaas-Goudse-Jong-Belegen-Kaas-hotelblok

Plattelandkaas Goudse Jong Belegen hotelblok

Heerlijke Goudse Jong Belegen kaas in hotelblok. Onze Plattelandkaas Goudse Jong Belegen is voor honderd procent gemaakt van weidemelk. Dit betekent dat de melk afkomstig is van koeien die van het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen.
Verse eieren

Verse eieren

Filiuskaas ontvangt wekelijks verse eieren, rechtstreeks van een lokale boerderij. Deze wekelijkse aanvoer zorgt ervoor dat onze producten altijd vers zijn.Onze eieren zijn verkrijgbaar in de maten M en L, en worden geleverd in handige dozen van 180 stuks

FiliusKaas-Pecorino-Romano

Percorino Romano

De Percorino Romano is een harde Italiaanse kaas gemaakt van schapenmelk. Dankzij de schapenmelk heeft de kaas een zilte, pittige smaak. De kaas wordt geproduceerd in de regio’s Sardinië, Lazio en Grosseto en is ideaal om (geraspt) te verwerken in gerechten.

_0024_Brie (Le Pave val de Saône)

Brie (Le Pave val de Saône)

Heerlijke brie uit Haute-Saône, Noord-Frankrijk. Harde buitenkant met een heerlijk romige binnenkant. De smaak doet denken aan camembert, maar dan met een zoete ondertoon.

_0019_Crème Fraîche (Bourg-Fleuri)

Crème Fraîche (Bourg-Fleuri)

Crème Fraîche (Frans voor verse room) is aangezuurde room, met 35% melkvet of meer, gemaakt van koemelk. Het is beter geschikt voor warme gerechten dan zure room (20% vet) omdat de kans op schiften veel kleiner is. De basis voor iedere saus of toetje.

FiliusKaas-Grana-Padona

Grana Padano

Grana Padano behoort tot de kazen met een wat lager vetpercentage. De kaas is te vergelijken met Parmigiano Reggiano, al is de Grana Padano jonger, milder van smaak en minder kruimelig van structuur. De Grana Padano is beschikbaar in diverse verpakkingen.

Cream-cheese-with-fresh-chives

Roomkaas met verse bieslook

Deze roomkaas wordt op authentieke wijze geproduceerd met verse ingrediënten. De Hollandse bieslook geeft de kaas een karakteristieke smaak.

_0006_Mozzarella Fiordilatte (Caseificio Ghidetti)

Mozzarella Fiordilatte (Caseificio Ghidetti)

De Mozzarella Fiordilatte van Caseificio Ghidetti is een jonge en veelzijdige kaas, een combinatie van de meest verse melk, 100% Italiaans. De blokjes en julienne variant is perfect geschikt voor gebruik in de wereld van pizzeria's en catering in het algemeen. Het brandt niet aan en geeft geen water af, maar het smelt op het juiste punt, zelfs bij een lage temperatuur, waardoor het lang zijn zachtheid behoudt

Levante

Olijfolie (Levante)

De olijfolie van Levante wordt gemaakt van 100% Italiaanse olijven uit de eerste koude persing. Verkrijgbaar in handige formaten, kunt u kiezen uit onze 1-liter flessen en 3-liter blikken

_0023_Burrata (Caseificio Ghidetti)

Burrata (Caseificio Ghidetti)

Burrata is een verse Italiaanse kaas van koemelk die gemaakt is van mozzarella en room. Vanaf de buitenkant lijkt de burrata bijzonder veel op mozzarella. Burrata is zachter, gevuld met room. Dit loopt eruit op het moment dat je 'm opensnijdt.

_0004_Ricotta (Caseificio Ghidetti)

Ricotta (Caseificio Ghidetti)

Ricotta van Ghidetti is een witte zachte en frisse Italiaanse kaas van koemelk met een milde en zacht zoete smaak. Ricotta betekent letterlijk ‘opnieuw gekookt’. Dat heeft alles te maken met de manier waarop het kaasje wordt gemaakt: met de wei die overblijft nadat deze gescheiden is van de wrongel. Door de verfijnde smaak en het gebruiksgemak bij het koken kan je met Ricotta talrijke typische Italiaanse gerechten, zoals pastaschotels of hartige taarten, bereiden.

Verse geitenkaas (Alphenaer)

Verse geitenkaas (Alphenaer)

Alphenaer verse geitenkaas rollen zijn zacht en fris van smaak en heerlijk romig. De pure smaak van deze geitenkaas combineert in oneindig veel smaakvariaties en maakt uw gerecht, salade, lunch en nagerechten tot een heerlijke verrassing.

_0021_Caputo Pizzeria

Caputo Pizzeria

Met Caputo pizzeria pizzabloem type 00 bak je Napolitaanse pizza’s zoals in Italië. Het bloem is wereldwijd bekend en wordt beschouwd als een van de beste bloem soorten onder pizzabakkers. Door de lage W waarde heeft het deeg een korte rijstijd. Het resultaat is een stevig en elastisch deeg, ideaal voor pizza en andere traditionele hartige & zoete specialiteiten.

_0014_Gorgonzola Piccante (Caseificio Defendi)

Gorgonzola Piccante (Caseificio Defendi)

Blauwschimmelkaas van volle koemelk uit het noorden van Italie. De kaas rijpt voor 6 maanden en is zacht en romig. De smaak is pikant en kruidig, met tonen van hout, schimmel en paddenstoelen. Waar de Dolce een zachte smaak heeft , is de Piccante net iets pittiger en scherper.

_0026_Vloeibaar Heel Ei (Coco Vite)

Vloeibaar Heel Ei (Coco Vite)

Coco Vite heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van eiproducten die aan de meest specifieke verwachtingen van klanten kunnen voldoen. Dankzij continue productinnovatie en strenge kwaliteitscontroles (van oorsprong t.e.m. distributie) behoort Coco Vite tot de Europese top in eiproducten. In de Benelux, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk is Coco Vite ondertussen een belangrijke speler.

_0001_Slagroom Spuitbus (Debic)

Slagroom Spuitbus (Debic)

Debic slagroom met suiker in spuitbus heeft een volle en romige smaak en staat garant voor een professionele toef met een goede stand en stevigheid. Daardoor is deze slagroom perfect voor gebruik op zowel koude als warme dranken. De innovatieve hendel en spuitkop zorgen voor een makkelijke bediening en mooie scherpe randen. De spuithendel is uitklapbaar, waardoor je de spuit gemakkelijk en hygiënisch kunt reinigen na elk gebruik. Verkrijgbaar in spuitbus van 700 ml.

_0032_Verse Halfvolle Melk 1L (Den Eelder)

Verse Halfvolle Melk 1L (Den Eelder)

De halfvolle melk van Den Eelder is net zo vers als onze volle melk. De koeien die de melk geven, staan namelijk naast de zuivelmakerij. De melk wordt ook niet gestandaardiseerd. Hierdoor is de melk vol van smaak. Halfvolle melk is alleen iets afgeroomd, waardoor het vetgehalte lager is. Net zoals bij al onze andere producten geldt: vandaag de koe gemolken en de melk in het pak, morgen richting de Filiuskaas.

_0008_Mayonaise (Levo)

Mayonaise (Levo)

De mayonaise van Levo wordt veel gebruikt door restaurants, hotels, cafetaria’s, snackbars en strandpaviljoens. Door de vele mogelijkheden qua toepassingen is de saus te gebruiken in ieder type horecagelegenheid. De mayonaise is heerlijk vol, onderscheidend en karakteristiek van smaak. Onze mayonaise bestaat voor 80% uit olie en kan gebruikt worden bij frites en snacks, maar is ook geschikt om te gebruiken als basis voor speciaal sauzen of dressings.

_0035_Sojaolie (Levo)

Sojaolie (Levo)

De sojaolie van Levo wordt meestal gebruikt om in te wokken. Maar ook voor bakken en braden kunt u deze olie uitstekend gebruiken. Sojaolie wordt daarnaast gebruikt voor de productie van margarine en bijvoorbeeld om vis in te bakken. Ook voor een dressing of als basis voor een saus is deze mild smakende olie een uitstekende keuze. De sojaolie van Levo wordt veel gebruikt in Aziatische keukens maar is ook in de vishandel een onmisbaar product geworden!

_0012_Houdbare volle melk (Luxlait)

Houdbare volle melk (Luxlait)

De volle melk is uitermate geschikt voor cappuccino’s en latte’s.UHT-melk is bij kamertemperatuur enkele maanden houdbaar, mits de verpakking gesloten is.

_0009_Mascarpone (Caseificio Ghidetti)

Mascarpone (Caseificio Ghidetti)

Ghidetti Mascarpone Italiano wordt geproduceerd door de familie Ghidetti. Sinds 1937 is deze familie actief in de zuivelbranche. De smaak van de Ghidetti Mascarpone Italiano is vergelijkbaar met room. Mascarpone kenmerkt zich door zijn dikke structuur.

_0007_Mozzarella (Caseificio Ghidetti)

Mozzarella (Caseificio Ghidetti)

Mozzarella is een zachte, verse kaas. Er zijn hier twee varianten van: de originele Italiaanse bereid met waterbuffelmelk en de modernere op basis van koemelk. Van Ghidetti hebben we 2 soorten Mozzarella. De authentieke buffelmozzarella. Deze is zachter en romiger van smaak. De 2e soort is de modernere Mozzarella gemaakt van koemelk. Deze is steviger van structuur.

_0016_Gerijpte geitenkaas (Alphenaer)

Gerijpte geitenkaas (Alphenaer)

Alphenaer gerijpte geitenkaas rollen zijn zacht en fris van smaak en heerlijk romig. De pure smaak van deze geitenkaas combineert in oneindig veel smaakvariaties en maakt uw gerecht, salade en lunch tot een heerlijke verrassing.

_0034_Taleggio D.O.P. (Caseificio Defendi)

Taleggio D.O.P. (Caseificio Defendi)

Taleggio D.O.P. is afkomstig uit ‘Val Taleggio’, een Italiaans bergdal in de regio Lombardije (Noord-Italië). Taleggio is een zachte gewassen korstkaas. De kaas is herkenbaar aan de strepen in de oranje-roze korst. Door de korst lopen blauwgrijze schimmelvlekken. Oudere korsten zijn door de licht zanderige structuur minder lekker. De smaak is smeuïg, licht zoet en het beste te omschrijven als een combinatie van witte truffel en amandel. Hoe ouder de kaas, hoe sterker de smaak.

_0028_Vloeibaar Eigeel (Coco Vite)

Vloeibaar Eigeel (Coco Vite)

Coco Vite heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van eiproducten die aan de meest specifieke verwachtingen van klanten kunnen voldoen. Dankzij continue productinnovatie en strenge kwaliteitscontroles (van oorsprong t.e.m. distributie) behoort Coco Vite tot de Europese top in eiproducten. In de Benelux, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk is Coco Vite ondertussen een belangrijke speler.

_0002_Slagroom met suiker (Debic)

Slagroom met suiker (Debic)

Debic Slagroom met suiker bevat 35% melkvet en 10% suiker. Gemiddeld 20% meer opslag dan andere slagromen (dus: meer toeven)! Romig en vol van smaak. Deze gesuikerde slagroom heeft een perfecte stand en stevigheid op zowel koude als warme dranken. Verkrijgbaar in een 1, 2 en 5 liter variant.

_0018_Culinaire Original kookroom (Debic)

Culinaire Original kookroom (Debic)

Ervaar de smaaksensatie van traditionele room zonder de nadelen ervan. Deze kookroom bevat 20% melkvet en is uiterst geschikt voor de bereiding van soepen, sauzen en gratin. Het schift niet, gaat velvorming tegen en is bestand tegen zuren en alcohol. Daarnaast is deze room ook stabiel tijdens invriezen/ontdooien.

_0031_Verse Karnemelk 1L (Den Eelder)

Verse Karnemelk 1L (Den Eelder)

Den Eelder boerenkarnemelk is al verschillende keren uitgeroepen tot de lekkerste karnemelk van Nederland. Wat hem zo bijzonder maakt? Dit komt doordat de karnemelk nog op traditionele wijze karnen. Hierdoor is hij mooi vol en smaakt hij nog zoals vroeger, romig met een licht zuurtje. “Een unieke dorstlesser zonder vet en daarom een perfecte dorstlesser voor elk moment van de dag”.

_0010_Levonaise (Levo)

Levonaise (Levo)

Levonaise fritessaus is een unieke en smaakvolle saus met een mooie gladde structuur en een onderscheidende smaak. Deze gluten- en lactosevrije saus is exclusief voor de horeca. U kunt Levonaise fritessaus gebruiken bij frites en snacks, maar ook als basis voor andere (speciaal)sauzen is Levonaise zeer geschikt.

_0013_Grenada Gold (Levo)

Grenada Gold (Levo)

Waarom Grenada Gold de beste frituurolie is? Deze kwaliteitsolie gaat langer mee ten opzichte van andere oliën. U kunt hier dus langer in frituren. Bovendien zorgt Grenada Gold voor heerlijk, krokante en knapperige frites en snacks. De olie is qua geur neutraal. Zo heeft u geen last van een vervelende frituurlucht. Daarbij veroorzaakt Grenada Gold geen bakaanslag in uw frituurpan.

_0011_Kookroom (Luxlait)

Kookroom (Luxlait)

De kookroom van Luxlait is ideaal voor het maken van sauzen, soepen en desserts. Bevat 18% melkvet. De room is een ideaal bindmiddel voor culinaire bereidingen. De UHT kookroom is enkele maanden houdbaar (gekoeld).

_0005_Parmigiano Reggiano (Caseificio Ghidetti)

Parmigiano Reggiano (Caseificio Ghidetti)

De Parmigiano Reggiano is een harde kaas, gemaakt volgens authentiek Italiaans recept. Bij het snijden brokkelt de kaas. De Parmigiano Reggiano heeft een DOP keurmerk, wat inhoudt dat de kaas een beschermde oorsprongs benaming geniet. De melk die gebruikt wordt voor de Parmigiano Reggiano moet afkomstig zijn van natuurlijk gevoede koeien uit de DOP regio. De smaak is zeer intens en complex: robuust en pikant door de lange rijping, en tegelijk kruidig en vol karakter door het gebruik van rijke, rauwe melk.

_0020_Caputo Saccorosso

Caputo Saccorosso

Dit is een authentieke Italiaanse bloem om brood, gebak en foccacia mee te bakken, en wordt ook door de proffesionele Italiaanse bakkers gebruikt. Caputo “Cuoco” komt uit Napels, in het zuiden van Italië. Dit meel is de perfecte basis voor pizza, focaccia of brood.

_0015_Gorgonzola Dolce (Caseificio Defendi)

Gorgonzola Dolce (Caseificio Defendi)

Gorgonzola dolce is een heerlijke milde en zachte blauwaderkaas. Gorgonzola wordt al eeuwenlang gemaakt in de Italiaanse regio Lombardije. Hieraan wordt Penicillium Gorgonzola toegevoegd. Deze blauwschimmel zorgt voor de smaak van de kaas. De gorgonzola rijpt enkele weken en wordt daarna met naalden geprikt. Dit zorgt ervoor dat de blauwschimmels de kans krijgen om te groeien. Zo ontstaat het mooie blauwaderpatroon in de kaas. Gorgonzola dolce is mild van smaak, en daarom ook erg geschikt voor het gebruik in soepen en (pasta)sauzen.

_0027_Vloeibaar Eiwit (Coco Vite)

Vloeibaar Eiwit (Coco Vite)

Coco Vite heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van eiproducten die aan de meest specifieke verwachtingen van klanten kunnen voldoen. Dankzij continue productinnovatie en strenge kwaliteitscontroles (van oorsprong t.e.m. distributie) behoort Coco Vite tot de Europese top in eiproducten. In de Benelux, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk is Coco Vite ondertussen een belangrijke speler.

_0000_Slagroom zonder suiker (Debic)

Slagroom zonder suiker (Debic)

Debic Slagroom zonder suiker bevat 35% melkvet. Gemiddeld 20% meer opslag dan andere romen (dus: meer toeven)! Geschikt voor koken en opkloppen. Perfect verwerkbaar in zowel desserts als warme gerechten. Verkrijgbaar in 1, 2 en 5 liter variant.

_0030_Verse Volle Melk 1L (Den Eelder)

Verse Volle Melk 1L (Den Eelder)

Volle melk van Den Eelder, veel verser kun je het niet krijgen. Onze koeien staan namelijk pal naast de zuivelmakerij. Daardoor kunnen we je laten genieten van dagverse melk in zijn puurste vorm. Vandaag de koe gemolken en de melk in het pak, morgen richting de Filiuskaas.
We standaardiseren de volle melk niet. Zoals de melk uit de koe komt, zo gaat het ook het pak in. Hierdoor is de melk vol van smaak. Het vetgehalte kan ook wat variëren. In de winter is de melk namelijk vetter dan in de zomer.

_0029_Verse Volle Yoghurt 1L (Den Eelder)

Verse Volle Yoghurt 1L (Den Eelder)

Volle yoghurt van Den Eelder werd al eens bekroond tot de lekkerste boerenyoghurt van Nederland. Het geheim is dat ze de yoghurt af laten koelen in het pak. Hierdoor kunnen ze een mooie glanzende dikke yoghurt maken, zonder toevoegingen. Yoghurt is een uiterst delicaat product. Hij heeft dat typische zuurtje, waar de Nederlandse yoghurt bekend om staat.

_0025_Zonnebloemolie (Levo)

Zonnebloemolie (Levo)

Wereldwijd is zonnebloemolie één van de meest gebruikte plantaardige oliën. Zonnebloemolie bevat maar liefst 60% meervoudige onverzadigde vetten. Dit maakt deze olie bij uitstek geschikt als basis voor koude bereidingen, zoals salades, sauzen en dressings. Door de veelzijdigheid en het feit dat zonnebloemolie GMO vrij is en geen allergenen bevat wordt zonnebloemolie ook veel in industriële keukens gebruikt.

_0017_Frisia Frituurolie (Levo)

Frisia Frituurolie (Levo)

Frisia Frituurolie is een veelzijdige frituurolie die geschikt is voor diverse frituurdoeleinden. De frituurolie wordt in uiteenlopende horecagelegenheden gebruikt en is geschikt om frites, snacks, vis en oliebollen in te frituren. De frituurolie is qua geur en smaak neutraal en zorgt voor een krokant bakresultaat.

_0022_Camembert (Barre Orange)

Camembert (Barre Orange)

Een zachte Camembert kaas uit Normandië gemaakt van gepasteuriseerde koemelk. Mild en heerlijk romig van smaak.

roomkaas-boncheese

Roomkaas Bieslook (BonCheese)

Deze roomkaas wordt op authentieke wijze geproduceerd met verse ingrediënten. De Hollandse bieslook geeft de kaas een karakteristieke smaak.