Kazen voor elke toepassing

Als groothandel in kaas bieden wij u en breed assortiment aan verse kazen. Ons assortiment kwaliteitskazen is gericht op horeca, retail en industrie. Door onze unieke service zijn wij in staat om voor elke branche tegen unieke voorwaarden te leveren. Veel van onze klanten werken met een strakke planning. Het is daarom uiterst belangrijk om een levering op tijd bij de afnemer te krijgen. Wij hebben grotendeels zelf de bezorging van onze producten in beheer. Daarnaast werken wij samen met een gerenommeerd transportbedrijf, zodat wij een betrouwbare en efficiënte levering kunnen waarborgen.

Horeca Retail Industrie

FiliusKaas voor horeca

Kazen worden in de horeca in allerlei gerechten gebruikt: van kaasplateau tot pizza, van bittergarnituur tot een salade. Door ons uitgebreide assortiment vinden onze kazen gretig aftrek bij gerenommeerde restaurants. Chefkoks zijn steeds vaker op zoek naar bijzondere kazen die hun gerechten optimaal onderstrepen. In ons aanbod vindt u kazen die tijdens het ontbijt, bij de lunch, als tussendoortje, bij de borrel, of als nagerecht geserveerd kunnen worden.

Filiuskaas voor retail

Een mooie Hollandse of bijzondere Europese kaas koopt u bij Filiuskaas! Wij kunnen zowel hele als op maat gesneden kazen leveren.

De producenten waarmee wij werken beschikken over de benodigde internationale certificeringen zoals BRC, IFS en QLIP.

Filiuskaas voor industrie

Om verdere verwerking van kaas in bijvoorbeeld broodjes, pizza’s, maaltijden of snacks zo makkelijk mogelijk te maken bieden wij maatwerk aan. U kunt bij ons terecht voor porties, blokken, plakken en geraspte kaas.

Informeer via info@filiuskaas.nl naar de mogelijkheden.

Kazen

Niks mis met een plakje Hollandse kaas! Soms is het echter leuk om uw gasten eens iets anders dan anders aan te bieden. Een mooie Raclette, Roquefort, Gorgonzola of brie bijvoorbeeld. Ons aanbod wordt bijna elke week uitgebreid. De ene kaas is nog mooier dan de andere. De smaken, geuren en combinaties zijn eindeloos!

Kaas wordt van melk gemaakt, maar de uiteindelijke structuur en smaak zijn afhankelijk van veel meer factoren. Dit ligt onder andere aan het dier waar de melk vandaan komt, het gebied waarin dit dier leeft, de voeding, welke bereiding wordt gebruikt en wat aan de kaas wordt toegevoegd.

Bij het maken van kaas worden de vaste stoffen in melk, namelijk eiwitten, vetten en mineralen, gescheiden van het vocht. Aan de stoffen die overblijven wordt stremsel, zuursel, zout en eventueel schimmels toegevoegd. Kaas bevat veel calcium en vitamines A, B en D. Uit onderzoek blijkt dat kaas gezond is voor de tanden.

Kaas wordt in de meeste gevallen van koe-, geiten- en schapenmelk gemaakt. Ook melk van paarden, kamelen, rendieren of buffels kan gebruikt worden om kaas van te maken. De melk heeft een grote invloed op de smaak van de kaas. Kruiden en specerijen, zoals komijn, kruidnagel, mosterd, sambal, pesto, rucola, bieslook, brandnetel of fenegriek, geven de kaas een specifieke smaak.

Assortiment

FiliusKaas

FiliusKaas